اجرای برنامه استراتژیک دانشگاه شهید چمران در حوزه بین‌الملل

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه در بحث بین‌المللی سازی، برنامه استراتژیک و برنامه کسب و کار دانشگاه در حوزه بین‌الملل در حال اجرا هستند گفت: همکاران باید در این زمینه پروپوزال های خود را ارائه دهند تا پس از انجام تصحیحات لازم کار اجرایی خود را آغاز کنیم.

به گزارش خبرنگار علمی و آموزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خوزستان، دکتر ابراهیم حاجی دولو در همایش بین‌المللی سازی دانشگاه شهید چمران اهواز که دوشنبه، ۲۵ بهمن ماه در سالن جلسات حوزه ریاست این دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: یکی از مسائلی که برای دانشگاه با اهمیت است بحث برنامه محوری در دانشگاه‌ها است. این برنامه محوری باید در چند سطح دانشگاه، دانشکده، گروه و سپس دانشجویان تحصیلات تکمیلی خود را نشان دهد.

وی افزود:  وزارت خانه در خصوص برنامه‌ریزی برای اعضای هیأت علمی تأکید کرده است که دانشگاه باید برای اعضای هیأت علمی برنامه تحقیقاتی جهت داری داشته باشد. یکی از برنامه‌ها و محورهایی که تعیین شده، همکاری‌های بین‌المللی دانشگاه‌ها است.همچنین یکی از راهبردهایی که در نقشه جامع علمی کشور مطرح شده، همکاری‌های علمی و پژوهشی دانشگاه‌ها است که در این رابطه برنامه‌های بین‌المللی سازی در حال اجرا هستند.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز افزود : در بحث بین‌المللی سازی برنامه استراتژیک و برنامه کسب و کار دانشگاه در حوزه بین‌الملل در حال اجرا هستند که همکاران باید در این زمینه پروپوزال های خود را ارائه دهند تا پس از انجام تصحیحات لازم کار اجرایی خود را آغاز کنیم.

حاجی دولو با تأکید بر نیاز به همکاری تمام اساتید، دانشجویان و مسئولان برای برنامه بین‌المللی سازی دانشگاه، گفت: مسئولان دانشگاه باید این مسأله را به عنوان محور اساسی فعالیت‌های خود در نظر بگیرند. اساتید باید این موضوع را با گفت‌وگو با دانشجویان به یک گفتمان تبدیل کنند تا بتوانیم در این حوزه کارهای مناسبی انجام دهیم.

وی در خصوص برنامه‌های لازم برای بین‌المللی سازی دانشگاه تصریح کرد: افزایش برگزاری کنفرانس‌های بین‌المللی، استفاده از اساتید بین‌المللی و دعوت از این اساتید برای شرکت در کنفرانس‌ها به منظور افزایش ارتباطات، استفاده از این اساتید به عنوان استاد مشاور دوم، استاد راهنما ی دوم و ... از جمله مسائلی است که در گسترش فعالیت‌های بین‌المللی دانشگاه بسیار مؤثر است.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز افزود: دانشگاه سالانه حدود 400 مقاله در پایگاه اسکوپوس ارائه می‌دهد که براساس بررسی‌های انجام‌شده حدود یک پنجم این تعداد با همکاری دانشگاه و اساتید خارجی ارائه شده است. این آمار خوبی است البته هنوز می‌تواند بهتر شود. یکی دیگر از فعالیت‌هایی که باید در زمینه بین‌المللی سازی دانشگاه انجام شود جذب دانشجوی خارجی در دانشگاه، همچنین همکاری برای تبادل خدمات آزمایشگاهی حداقل با کشورهای همسایه است.

حاجی دولو ادامه داد:  اساتید دانشگاه باید در مجلات غیرفارسی زبان و برخی مجلات فارسی زبان نیز فعالیت داشته باشند. در دانشگاه حدود هزار و 200 دانشجوی دکترا وجود دارند، سال گذشته تنها 12 فرصت مطالعاتی برای دانشجویان تعریف شد و 13 فرصت مطالعاتی دیگر نیز در حال اجرا هستند. تشویق دانشجویان دکتری به استفاده از فرصت‌های مطالعاتی می‌تواند برای دانشگاه بسیار مفید باشد.